F.A.Q.editie '22

Wat zijn de openingstijden voor ROHP 2021?

Rock Op Het Plein 2021 opent de deuren vanaf 16u00.
Door de coronamaatregelen stopt het festival om 01u00 dit jaar.

De timetable van de artiesten kan u vinden bij de line-up op onze website.

Waar kan ik tickets kopen voor ROHP 2021 en hoeveel kosten die?

Dat kan enkel online via de ticketknop op de homepagina van de website of via de ticketlink op onze Facebookpagina tot vrijdagmiddag 13/08 om 12u00.

Tickets voor 2021 kunnen door de steun van stad Wervik aangeboden worden aan de zeer democratische prijs van € 5,00 (excl. servicekosten).

Tickets zullen ook nog aan de deur te koop zijn (hoeveelheid afhankelijk van beschikbaarheid) aan € 10,00 / stuk.

Pas op: naast een gewoon inkomticket voor 2021 moet u ook in het bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket om het festivalterrein te betreden.

Wat is een Covid Safe Ticket? Waarom is het nodig en waar kan ik dat krijgen?

Het Overlegcomité heeft beslist dat vanaf 13 augustus (grote) festivals kunnen doorgaan zonder mondmaskerplicht en zonder social distancing en daar zijn wij natuurlijk zeer blij om!

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde, namelijk dat alle bezoekers (alsook de medewerkers en artiesten) een geldig Covid Safe Ticket kunnen laten scannen voor ze het festivalterrein betreden. Niet-Belgen zullen het Europese ‘Digital Green Certificate’ moeten voorleggen.

Het “COVID-safe ticket” is geen apart document. Het COVID-certificaat dat u vindt in de COVIDSafe app, op de digitale kanalen of dat u via de post kreeg toegestuurd volstaat, samen met uw toegangsticket voor Rock Op Het Plein.

Vervolgens kan jij jouw persoonlijke QR-code activeren wanneer je voldoet aan minstens 1 van de volgende 3 voorwaarden:

  • je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 (Pfizer, Moderna en Astrazeneca) of minstens 4 weken voor het vaccin van Johnson & Johnson;
  • je bezit een negatief PCR-testcertificaat (opgelet: deze is slechts 48 uur geldig) OF je bezit een negatieve snelle antigeentest van bij de apotheker (opgelet: deze is slechts 24 uur geldig!);
  • je bezit een herstelcertificaat die aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

Zelftesten geven dus géén toegang en er zal ook niet getest worden bij de inkom van het festival. Wie ziek is of symptomen vertoont zoals bijvoorbeeld koorts kan alsnog de toegang geweigerd worden. Neem dus je verantwoordelijkheid en beslis voor jezelf hoe jij veilig en gezond komt feesten op ROHP!

Opmerking: het Covid Safe Ticket of certificaat is enkel nodig voor het festival Rock Op Het Plein. Voor de kermis zelf en de andere dagen van de Zomerkermis te Wervik is dit niet van toepassing.

Wat met kinderen?

Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee met hun ouders.
Vanaf 3 jaar is een geldig toegangsticket nodig voor de kinderen.

Kinderen jonger dan 12 jaar moeten geen certificaat of Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.
Vanaf 12 jaar is dat wel verplicht!

Welke coronamaatregelen moeten gevolgd worden op het festivalterrein?

De organisatie van Rock Op Het Plein respecteert en volgt alle maatregelen en modaliteiten afgekondigd door het lokale bestuur of hogere overheden die van toepassing zijn op vrijdag 13 augustus.

Deze maatregelen en modaliteiten kunnen, afhankelijk van de epidemiologische situatie, op elk moment veranderen in de aanloop naar het festival. We zullen altijd tijdig communiceren over eventuele wijzigingen of beslissingen die een impact kunnen hebben op de organisatie van ons festival of op u als bezoeker. Door het gebruik van het Covid Safe Ticket is het niet nodig om op het terrein een mondmasker te dragen of om afstand te houden.

Volg zeker onze Facebookpagina om op de hoogte te zijn van de laatste updates.

rohp_wervik

20

Met dank aan