Praktischeditie '18

Locatie

Het gratis festival vindt plaats in het centrum van Wervik, met name het Sint-Maartensplein.

Deze locatie en de horeca-zaken die dit plein omgeven maken ons festival tot één van de gezelligste stadsfestivalletjes van het land.

Bereikbaarheid

Vanaf afrit 2a Wervik kunt u de bewegwijzering volgen.

Parking is dichtbij te vinden rond het station (Stationsstraat), domein Oosthove (Speiestraat), rond de Sint-medarduskerk (Sint Medardusstraat) en in de Emiel Gellyncklaan.

Een fietsstalling met camerabewaking is te vinden aan het station (Stationsstraat) en onder het zwembad Oosthove (Speiestraat).

Het festivalplein ligt op 500 meter van het nmbs-station.

Volg ook onze berichtgeving op Facebook over onze zeer praktische shuttledienst van en naar de naburige locaties en dit in samenwerking met Stad Wervik.

Honger en dorst

Geen nood! Op het festivalplein kunt u jetons kopen aan één van de 4 verspreide jetonstanden. Deze jetons zijn geldig in alle cafés en buitenbars van het festivalplein en dit enkel op vrijdag 18/08. De prijs voor een standaard consummatie bedraagt 2,20€.

Zoals de wet voorschrijft mogen alcoholische dranken niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar.

Op en rond het festivalplein zijn tal van eetstanden die uw honger kunnen stillen.

Veiligheid

Voor ieders veiligheid zijn op  het festivalterrein glas, drugs, messen, scherpe voorwerpen en loslopende honden niet toegelaten.

Voor uw comfort biedt de organisatie gratis oordopjes aan.

Het Rode Kruis staat paraat voor de eerste medische zorgen.

Toegankelijkheid

Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn verschillende faciliteiten voorzien. Deze zijn gecentraliseerd aan de rechter kant van het podium. Er zijn enkele voorbehouden parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers in de Sint-Medardusstraat (rond de Kerk). In de Ooievaarstraat is een aangepast toilet vlot bereikbaar. Rechts van het podium is een gereserveerde ruimte te vinden. Begeleiding is voorzien door vrijwilligers van inter vzw.

Deze faciliteiten worden mede mogelijk gemaakt door het gemeenschapscentrum ’t Forum.

35 jaar ROPH (boek)

Dit jaar gaat onze 35ste editie van ons gratis festival Rock op het plein door. Hiermee kunnen we fier zeggen dat we één van de oudste festivals van het land zijn. En dit hebben we o.a. te danken aan de verschillende ijverige bestuursleden en medewerkers doorheen de jaren, de vele trouwe sponsors, het steunend stadsbestuur, de samenwerking met de horeca en aan u als enthousiast publiek!

Na deze 35ste editie komen we dit najaar op de proppen met een beklijvend fotoboek die een impressie moet geven van deze mooie periode. We grasduinen door het foto- en krantenarchief en zo passeren verschillende anekdotes de revue.

Dit uniek naslagwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Kiwanis Wervik – Tabaksstreek.

Een mooi cadeau voor onder de Kerstboom, een origineel relatiegeschenk voor uw bedrijf of gewoon een leuk hebbeding voor in uw boekenkast!

Meer nieuws volgt later dit jaar!

Met dank aan